• Marjaana Vaher

Šokolaadirull rabarberiga, jahuvaba!

Teadaanne kõikidele, kellele meeldib šokolaad ja omakorda ka neile, kes sellest siiani suurt midagi ei arvanud. Võib täiesti juhtuda, või pigem on üsnagi tõenäoline, et peale selle rulli söömist pöörduvad siiani šokolaadist külma kõhuga möödakäijad šokolaadi usku.

See on tõepoolest üks üllatusi täis rull, ja peale selle veel täiesti jahuvaba!

Uskuge mind, see õnnestub Teil, seal on tõepoolest nii mõnedki asjad mida peab jälgima aga kui Te seda teete siis õnnestub see kindlasti. Võtke selle imelise šokolaadirulli küpsetamist justkui kingitust iseendale, lõppude lõpuks olete Te väärt ju ainult parimat!

Rabarberihooaeg on täies hoos ja tõestatud fakt on see, et minu maitsemeeltele on šokolaad oma magususe, rabarber oma hapukuse ja kohupiim koos vahukoorega justkui parimad sõbrad, kelle erinevad iseloomuomadused nende sõpruse just nii täislikuks muudavad, et üks ei saa ilma teiseta.

Uus hitt on sündinud! Ta üllatab, ta pakub elamust, ta on uuendusmeelne. Ma tahtsin midagi uut, midagi teistmoodi ja ma sain selle!

Et see retsept ja põnevus ennast enam kaua oodata ei lase ja seda minu käest juba ka palju kordi küsitud on. Siin ta on, head küpsetamise protsessi nautimist ja hiljem seda kõike kingitusena enda maitsemeeltele pakkumisel võtke endale see päris oma aeg ja hetk.

Koostisosad

Šokolaadirull:

85 g tumedat šokolaadi 70% Bitter

85 g piimašokolaadi

45 g vett

6 tk L suuruses muna, toatemperatuuril

115 g rafineerimata roossuhkrut

1 spl magustamata kakaod


Täidis:

300 g vahukoort

60 g rafineerimata roosuhkrut+2 spl kahe rabarberi kohta

400 g teralist kohupiima, maitsestamata

2 rabarberivart

2-3 spl vett


Töökäik:

Võta 2 rabarberit ja viiluta need tükkideks, lisa vesi ja 2 spl suhkrut, hauta kastrulis madalal kuumusel niikaua kuni rabarber on pehme, ära jäta suuri tükke. Jahuta!

Eelsoojenda ahi 170 kraadini. Valmista ette ahjuplaat, pane põhja küpsetuspaber ja määri ääre mis paberi alla ei jäänud kokku võiga.

Sulata kastrulis madalal kuumusel šokolaad veega, tõsta pliidilt, lase jahtuda, võid aegajalt segada. Vahusta munakollased 75 g suhkruga tugevaks helekollaseks vahuks, tõsta kõrvale. Vahusta munavalged tugevaks vahuks koos ülejäänud suhkruga mis rulli mõeldud oli. Lisage vähehaaval šokolaad mis on leige, munakollastega, sega vispliga aeglaselt segu ühtlaseks. Hakka munakollase ja šokolaadi segu vähehaaval lisama vahustatud munavalgetele. Lisa kõigepealt väike ports ja sega segu ühtlaseks, seejärel hakka vähehaaval juurde lisama, kuni kõik komponendid on omavahel segunenud. Vala segu ühtlaselt ahjuplaadile ja küpseta ahjus ca 15 min. Võta põhi ahjust välja lase minut-paar plaadil jahtuda. Valmista ette küpsetuspaber kuhu peale rulli põhja kallutad, sõelu sõelaga sellele ühtlaselt kakao. Kui rulli põhi jäi plaadile kuskile kinni, lõika see enne kallutamist noaga lahti. Kalluta põhi eelnevalt ettevalmistatud küpsetuspaberile, jäta küpsetuspaber talle külge! Nüüd on rulli põhi mõlemalt poolt kaetud küpsetuspaberiga. Aseta selle peale niiske köögirätik, kata ühtlaselt, niiske mitte märg. Lase tal olla koogi peal ca 5 min. Nüüd võid ära võtta rätiku ja ka pealmise küpsetuspaberi, saad selle nüüd ilusti kätte. Täidise ettevalmise ajal saab see veel jahtuda.

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja sega sinna hulka kohupiim.

Määri jahutatud šokolaadirulli põhjale kohupiima-vahukoore täidis ja triipude rabarberisegu. Rulli küpsetuspaberi abil kokku ja pane külmkappi 3-4 tunniks enne söömist seisma.

Kogu see protseduur ei ole tegelikult üldse aeganõudev ja kui ma muidu soovitan mida kõrvale juua siis siinkohal on see nii mahlane ja rohkete maitsenüanssidega, et ta on täiuslik täpselt sellisena, nagu ta on!


#rhubarb #jahuvaba #toidufotograaf #toidublogi #marjaanavaher #rabarber #šokolaad #šokolaad #šokolaadirull #chocolate #puhtadmaitsed


0 views
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 by  Marjaana Vaher