• Marjaana Vaher

Banaanileib, eriti POPP retsept

Updated: Sep 7

Kuna seda retsepti on minu retseptidest küpsetatud ja jagatud kõige rohkem siis otsustasin, et on lausa patt, et teda minu blogis üleval ei ole.

Banaanileib rukkijahuga, ma olen täiesti vaimustuses. Küpsetan seda ise vist tänaseks juba liiga tihti, sest ta on lihtsalt nii hea.

Ausalt, olen kunagi seda küpsetanud ja pead murdnud selle populaarsuse üle. Tütrele maitses juba tookord aga minu jaoks ei olnud üldse "see", tekstuur, maitse ja kogu kupatus jättis mind külmaks. Aga nüüd vihjati juba korduvalt, et nii tahaks seda banaanileiba ja kas sa teeks...Ikka teen kui küsitakse. Nuputasin retsepti ja katsetasin, lisasin, tuunisin ja ma ei usu ise ka, et mulle banaanileib lihtsalt niiväga meeldib, nii mahlane ja niiske. Ja, et tegemist on siiski leivaga siis RUKKIJAHU seal lihtsalt peab olema. Kui banaanid jäävad seisma siis nüüd on hea aeg nendest üks oivaline leib küpsetada.

Koostisosad:

50 g või

2 muna, toatemperatuuril

0,5 tl soola

2 spl mett (kanarbiku)

110 g speltajahu

100 g rukkijahu

1 tl söögisoodat

1 tl kaneeli

3 suurt, küpset banaani

120 g hapukoort


Töökäik:

Kuumuta oma ahi temperatuurini 175 kraadini. Valmista ette küpsetuspaberiga vorm.

Eraldi nõus purusta kahvliga või pudrutambiga banaanid ja lisa neile hapukoor, sega. Jäta ootele.

Sulata või ja mesi, sega omavahel ühtlaseks, lisa ükshaaval munad, vispelda kuni need on täielikult segunenud. Pane kõrvale.

Sega omavahel eraldi kausis kuivained jahu, söögisooda, sool, ja kaneel.

Sega omavahel kokku kuivained ja või/muna/mee segu. Viimasena lisa banaani ja hapukoore segu. Vala taigen vormi. Küpsetage 45–55 minutit või seni, kuni ülaosa on kuldpruun. Proovi kindluse mõttes ka hambaorgiga, kui see jääb banaanileiva sisse torgates puhtaks siis on ta valmis.

Laske banaanileival 10 minutit jahtuda, enne kui selle vormist välja võtate, et see täielikult jahtuks. Pärast jahutamist viilutage ja serveerige.

Sobib niisama, ilma lisandita nautimiseks, või lisa võid, mett, moosi, mille järgi parasjagu maitsemeel isutab.

#bananabread 

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 by  Marjaana Vaher