• Marjaana Vaher

Cinnabonid, moodsad kaneelirullid

Kes siis suudaks öelda ei soojale kaneelirullile, rüübata kõrvale külma piima? Ja kes tunneb, et ühest rullist jääb väheks, ja kui võtad juba teise rulli, tabad end mõttelt, et, kui juba nautlemiseks läks, milleks seda kolmandadki endale keelata. Ja pealegi ongi nad ju kõige paremad soojana ja just ahjust tulnuna.

Kas pole siis mitte nii, et maitsed ongi loodud selleks, et neid täiel rinnal nautida ja ega ma iga päev ju saiakesi ei söö, olgu selleks siis kaneelirullid või cinnabonid.

Ma võiksin leida lõputult vastuseid küsimusele miks süüa kaneelirulle aga miks süüa cinnabone, ja üleüldse, misasjad need õieti on?

Oma olemuselt ta justnagu kaneelirull ongi aga kordades rammusam, kui mina siiani tavapäraselt kaneelirulle olen küpsetanud. Eriliseks, ehk siis minu arvates moodsama kuue selga saanuna katab teda korralik glasuur, mis on samuti väga rammus, nagu kunagi kuskil reklaamis oli, võid on nii, et hambad ei põruks(see oli küll mingi lihatoote reklaam aga mõte jääb samaks). Teevi Pau retsept ringleb interneti avarustes juba mõnda aega ja sealt ta mulle silma jäi. Olin seda uudistanud ja mitmeid kordi esialgu kõrvale jätnud. Kuniks nägin, et targad küpsetajad peavad seda retsepti nii heaks, et küpsetavad seda hoolimata või ja suhkrukogusest, tegelikult proovitakse seda vähendada mitte taigna ja täidise arvelt, vaid glasuuri asendades millegi kergemaga. Nii, vat nüüd on minu jaoks põnev! 

Sest tuletame meelde, ega iga päev cinnabone ei söö!

Asendasin glasuuri Fit soolakaramelli pudinguga, muus osas oma retseptis muudatusi ei teinud. Ei, lisasin taignasse tegelikult ka veidi muskaatpähklit, pidasin silmas, et rohkem ma midagi ära ei jätnud. Ja tegelikult meeldib mulle selle muskaatpähkli tugev ja samas salapärane maitse väga. Selle lisamist või ärajätmist otsustagu igaüks ise.

Ma tahaksin võrrelda, kuidas need cinnabonid maitsesid just ahjust tulnuna ja hiljem, kui nad olid maha jahtunud aga meil pisteti nad kõik soojana pintslisse. Kiitused saatsid neid cinnabone nii suuremate kui väiksemate pereliikmete poolt ja külalised sõid silmad imestusest sama suured kui cinnabonid ise. Aga nad tõepoolest on igat oma või grammi väärt!

Originaalretsepti leiab Nami-Nami lehelt aga leiad selle hõlpsalt kui vajutad SIIA 

Mina asendasin selle koguse peale Teevi tehtud glasuuri FIT pudinguga, koguseliselt läks seda veidi vähem kui paar topsi. Usun, et see kõigub minimaalses koguses, kui kergitada korralikult. Lisaks ei tasuks peljata kui tundub, et saiakesed justkui "ujuvad" glasuuri sees, tegelikult tahkub ta väga ilusti ja ei jää saiakeselt maha jooksma, nagu alguses tunduda võib.

See retsept läheb minu "kindla peale" retseptide listi, aitäh Teevi superheade cinnabonide e. moodsate kaneelirullide retsepti eest, soovitan kindlasti järgi proovida!

#cinnabon #kaneelirull


0 views
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 by  Marjaana Vaher