• Marjaana Vaher

Küpsetatud TiraMiisu, lihtne ja maitsev!


Selle aunime teenis see kook välja meie pere kõige väiksemalt gurmaanilt, sest tegemist ei ole klassikalise tiramisuga vaid on esindatud hoopis küpsetatud kujul. Ja, et kassike on ju ka tuntud oma iseloomuliku käitumise poolest.

TiraMiisuga on täpselt samamoodi, tal on tugev iseloom! Teades täpselt milliseid maitseelamusi ta Sulle plaanib pakkuda on ta neid jagades siiski taktikaline! 

Kui kassike võib vahel nurruda ja hetk hiljem sind ootamatult kiire käpahoobiga üllatada siis TiraMiisu oma olemuselt just selline ongi. Ma julgen isegi öelda, kui tihti väidetakse olevat kassiinimesed ja koerainimesed siis siinkohal saab jaguneda samuti, Sa kas oled TiraMiisu inimene või eelistad pigem midagi muud.

Kõigile kes armastavad kohvi ja šokolaadi!


See kook on minu jaoks täpselt selline mis vajab kõrvale head seltskonda, kus istuks sõbrannadega kohvitassi taga, ampsaks juurde seda imelist TiraMiisut, ja võib tunduda, et ajast jäi väheks.

Mõni kook lihtsalt pakub oma maitsetelt rikkalikke elamusi, Sa ei pea neid otsima, TiraMiisu toob nad ise Sinu juurde!

See kook oli üllatuslikult populaarne isegi meie meespere seas, mida ma ausalt öeldes ei oleks uskunud. Ei teagi täpselt kust, on mulle meelde jäänud, et kohvimaitselised koogid on pigem naiste kui meeste hulgas populaarsed aga siin ta on, müüti murdmas, TiraMiisu. Lisaks pakub põnevust selle peenike jõhvikatriip mis rammusa ricotta ja mascarpone, kohvi ja tumeda kakao vahel justkui ilutulestikku rahulikult üles seab ja siis Sind täielikult sellega lummab, nii julgelt, värviliselt ja ootamatult.


Koostisosad


800 g ricottat

250 g mascarponet

70 g rafineerimata roosuhkrut

40 g tiramisu kreemi pulber (DR. Oekeri tiramisu pulber oli minul kasutusel)

2 spl kartulitärlist

2 tl vanillisuhkurt

2 muna

80-100 g magustamata kakao pulbrit

150 ml kohvi

50 ml Vana Tallinnat

12 tk Savoiardi küpsised

100 g jõhvikaid



Töökäik:

Pane ahi 180 kraadi peale eelsoojenema ning valmista ette 22 cm suurune koogivorm pannes selle põhja küpsetuspaber. Püreesta saumikseriga jõhvikad ja jäta ootele. Sega omavahel ricotta, mascarpone, suhkur, vanillisuhkur ja tiramisu pulber, sega niikaua kuni mass on ühtlane. Lisa munad ja mikserda kõik komponendid omavahel veelkord läbi, kõige lõpus lisa Vana Tallinn, sega.  

Võta 3-4 küpsist, niisuta mõlemalt poolt hetkeks kohvis ja pane vormi põhja, pane peale täidis ja raputa sinna omakorda kakaod, korda sama järgmise kihiga ja nüüd lisa jõhvika triipud, jälgi, et ühte kohta liialt paksult ei läheks pigem sellised peenikesed triibud. Korda sama mis esimese kihiga ja jälgi, et küpsised omavahel ei kattuks, vaid pigem paned sa järgmistel kihtidel nad sinna kus eelmisel kihil ei ole.

Küpseta 180 kraadi juures ca 35 minutit, kook võib keskelt veidi "võdiseda", kõik on korras! Võta kook ahjust, jahuta ja lase tal külmkapis üleöö seista.

Mida kauem ta seisab seda maitsvam on, kinnitavad sööjad!

Enne serveerimist raputa veel üle kakaoga ning paku kõrvale head kohvi!





#foodphotographer #foodstyling #christmascake #foodblogger #tiramisurecipe #puhtadmaitsed #marjaanavaher #retsept #tiramisucake #retseptid

110 views
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 by  Marjaana Vaher