• Marjaana Vaher

Karaskikakuke hõrgu munakreemiga

Käes on jällegi põnev aeg. Ühest küljest arutelu kes värvib mune? Ja teisest küljest, kuidas neid mune ikka kõige õigem värvida on. Mina isiklikult kuulun naturaalse värvitehnika leeri, ehk sibulakoored, riisiterad, ja kui õues hoovis mõni kase või kirsileht on siis tasub see üles noppida, nendega saab väga põnevaid tekstuure.

Oleme proovinud küll korra või paar poe munavärvidega aga ei ole kohe üldse "see". Esiteks kui värv läbi munakoore läheb siis ükskõik, kui looduslik see pakendil oleva info järgi on, siis mina seda muna hiljem süüa ei saa. Teiseks, ei ole sellisel juhul ka mingit üllatusmomenti.

Sibulakoortega värvimise puhul ongi see hilisem üllatus kõige parem osa, isegi põnev võistlemisemoment, kelle mustrid ja värvid kõige põnevamad tulid!

Ja maitsevad need munad ka alati väga hästi. Kuigi on iga munadepüha teine päevakohane teema, mida kogu selle koksitud munahunnikuga peale hakata. Siinkohal on minu soovitus, üks mõnusalt rustikaalne karask, kuhu on lahke käega lisatud päevalilleseemneid ja mandlilaaste, et karask oleks mõnusa tekstuuriga ja sinna peale määrida hõrku munakreemi. Siinkohal tervitan Katit päikeserannikult, kes mulle munavõiet just Cayenne pipraga pakkus, retsept ei ole küll sama aga Cayenne pipra inspiratsioon kuulub siinkohal minu silmis täielikult Katile. Seega küpsetage karaskit ja tehke hõrku munakreemi, aga kui juba siis lisage sinna ikka väike vigur ka!

Karaskikakuke hõrgu munakreemiga:


Karask:

Vispelda kausis kohupiim, piim, muna, sool-suhkur. Teises kausis sega jahud ja küpsetuspulber. Sega kohupiimasegu hulka jahusegu, sulatatud või, päevalilleseemned ja mandlilaastud.

Pane segu vormi, vormidest kasuta kas 22 cm keraamilist ahjuvormi või leivavormi, viimasele pane põhja küpsetuspaber ja küpseta 180-kraadises ahjus 40-45 min.


Munakreem:

  • 4 muna

  • 100 g toorjuustu

  • 1 spl majoneesi

  • 0,25 tl kurkumit

  • 0,25 tl soola

Soovi korral Cayenne pipar.


Keeda munad, jahuta need, koori ja tee munast väiksemad kuubikud. Piisab kui lõikad need neljaks. Lisa samasse kaussi kõik ülejäänud koostisosas ja surista saumiksriga ühtlaseks kreemiks. Põneva maitsenüansi saad kui lisad näpuotsatäis cayenne pipart!

Ideaalne kaaslane on just veidi veel soe karask!

Retsept on valminud koostöös Armastusest Inspireerituna OÜ-ga


#toidufotograaf #toidustilistika #retseptid #karask #munakreem #cayenne

38 views0 comments

Recent Posts

See All