• Marjaana Vaher

Kreemine vaniljejäätis toorjuustuga

Olen täielikult jäätiselainel, suvi annab justkui omamoodi õigustuse süüa piiramatult jäätist, palav on ju, ja päike, puhkus ka varsti, lapsed ju tahavad (ise ju tegelikult ka). Aga ausalt miks mitte, eriti kui jäätise tegemine veel nii lihtne on. Maitseid saad sinna täidiste kujul ise juurde lisada, nagu näitena allolevas retseptis kohe näete.

See jäätis on oma tekstuurilt tihe ja kreemine, korralikult rammus, see värske sidruni "kick" on justkui tuuleiil palaval suvepäeval, sul on juba nii hea olla, tabad end mõttelt, kas üldse saab enam paremaks minna ja siis tuleb üks värskendav tuuleiil, saab, tõded sel hetkel.

Lisaks on ju jäätise söömisele veel võimalik seda süüa mitmel erineval viisil, vahvlitopsis, sandwich'ina vahvlite vahel ja tegelikult meeldib mulle endale süüa pühast jäätist. Kaabin erinevaid maitseid kuulidena kaussi ja maiustan nii.


Koostiosad:

170 g vahukoort

225 g toorjuustu

230 g magustatud kondentspiima

1 tl vaniljesuhkrut

1 spl sidrunikoort

1/2 sidrunimahla

4 ruutu nurri šokolaadi


Töökäik:

Pane vahukoor paariks minutiks enne vahustamist sügavkülma, vahukoor peab olema vahustamise hetkel võimalikult külm. Sega niikaua kausis pehmeks toorjuust ja lisa sellele kondentspiim. Kui tekstuur on kreemine, lisa sidrunikoor ja mahl ning sega veelkord läbi.

Vahusta vahukoor ja vaniljesuhkur. Sega sellele juurde toorjuustu kreem, sega kõik hoolikalt omavahel läbi.

Jaota kogus kaheks. Tükelda šokolaad. Sega ühele jäätise poolele juurde šokolaadi tükid, teine jäta puhtaks vanilje-sidruni maitseelamuseks.

Pane külmkappi ja lase tal tahkuda 4-6 tundi. Kui soovid kohe kreemist jäätist siis võta see enne serveerimist 10-15 minutit varem sügavkülmast välja. Mina ei võtnud ja märja jäätisekulbiga sain ilusad pallid. Lihtne, kiire ja maitsev!

#icecrem #

0 views
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 by  Marjaana Vaher