• Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 by  Marjaana Vaher

  • Marjaana Vaher

Maailma parim kohupiimakook!

Ma ei küpseta kunagi ühte kooki mitu nädalavahetust järjest aga selle koogiga just nii juhtus, sest see lihtsalt on maailma parim kohupiimakook!

Lisaks on tema valmistamine imelihtne ja ma usun, et sellega saab hakkama tõepoolest igaüks. Silmas peab lihtsalt pidama seda, et või ja munad tund-paar varem külmkapist välja toatemperatuurile välja tõsta, sellisel juhul on neid esiteks lihtsam töödelda ja kindlasti mängib sellel õhulisel tektstuuril just see liigutus olulist rolli!

Nädalavahetuse rutiin


Minu nädalavahetuse küpsetamise ettevalmistus algab tegelikult hoopiski hommikuse sörgiga. Rutiin nädala sisesest varasest tõusmisest on veel nii sees, et sellel ajal kui teised veel magusat hommikuund magavad olen mina juba jooksuringil, eriline on see veel siis kui päike mind tervitamas on. Ja mis seal salata, mulle tegelikult täiesti meeldib nii, jooksu naudin ma täiel rinnal, ja kui vahel isegi on esimesed sammud rasked siis see teadmine, et kohe on jalg soe ja kulgemine omas tempos on juba nauding! Ja hea muusika peab alati olema jooksu juures, minu playlist on muusikavaliku poolest küll seinast seina aga see ongi hea, sest vahel ei tööta mõned lood üldse ja teinekord kuluvad just need motivatsiooniks ära.

Seega jooksult tagasi, vaim virk ja kõik maitsemeeled on iga rakuga valmis testima, rullima, katsetama ja nautima! 

Üks asi mis seda auväärset maailma parimat kohupiimakooki täiendab on maasika toormoos, kuigi ma olen kindel, et sinna juurde sobiks ideaalselt ka vaarika toormoos, sellise värskendava särtsuga annab ta kreemisele ja õhulisele tekstuurile just õige täienduse!

Koostisosad


Põhi:

100 g toasooja võid

50 g rafineerimata roosuhkrut

1 muna

100 g riisijahu

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

200 g terakohupiima, vaniljemaitselist

300 g kohupiimakreemi

200 g vahukoort

2 muna

2 spl kartulitärklist

2 tl vanilje suhkrut

100 g rafineerimata roosuhkrut

1 sidrun

2-3 spl Gallianot


Töökäik:

Eelkuumuta ahi 175 kraadini. Vahusta või ja rafineerimata roosuhkrur, lisa muna ja vahusta veel. Sega omavahel eelnevalt riisijahu ja küpsetuspulber ja sega kõik kompnendid omavahel kokku, mikserda minu/paar. Vooderda 24 cm koogivormi põhi küpsetuspaberiga ning määri selle seinad võiga. Vala põhja materjal vormi ja jaota nii põhjale kui seinele umbes 3-4 cm kõrgusele.

Täidise jaoks lisa kõik koostisosad välja arvatud sidrun ka Galliano. Vahusta omavahel paar minutit nii, et näed kuidas täidis on justkui kreemine vaht ca 4-5 minutit, seejärel lisa 1 sidruni mahl ja soovi korral Gallianot. Mina lihtsalt fännan kuidas Galliano oma tugeva vanjle maitsega täiustab kooki ja annab mõnusa iseloomu. Aga jällegi kui seda kodus olemas ei ole siis ei juhtu ka midagi kui seda ei lisa. Vahusta veidi veel, et täidis ühtlustuks.

Vala eelnevalt täidisega ettevalmistatud vormi, küpseta ca 45-50 minutit, kook jääb keskelt "tudisema" ahjust välja võttes, las ta olla nii, kõik on õige! Lase tal jahtuda, kuigi meie tunnikese lasime koogil jahtuda ja süües oli ta veel veidi soe ja kujutate nüüd ette, kui lisada sellel toormoosi ja kõrvale rüübata külma piima, super!

#toidublogi #marjaanavaher #toidufotograaf #toidustilist #puhtadmaitsed #retsept #maasikad #kohupiimakook

151 views