• Marjaana Vaher

Pärnu pisaraid ei usu

Updated: Aug 2, 2019

Pärnu pisaraid ei usu, 🦸🏼‍♀️ mismõttes? Kõigepealt teed valmis koogi, mis võiks öelda, kuulub pisarakoogi niiööelda suguvõssa aga mitte päris, ole nüüd valmis.... kuna täidises, kus on marjapuudelt (jah mul on puud mitte põõsad, külalised iga kord imestavad aga leidsin sellise sordi, kus on tüvi ja oksad, mitte põõsas) laste poolt nopitud tikrid ja punased sõstrad ja siis...ja siis seal täidises kus on kasutatud maitsestamata Kreeka jogurtit ja kohupiimapastat, mõlemad Valio Alma sarja toodangud, eriti armastan ma Alma Kreeka jogurtit, seejärel

lisades muna ja veidi Gallianot, roosuhkrut, see kombo meenutab veidi kreembrüleed ja on ideaalne hapukate marjadega ja kõige tipuks kroonib kooki munavalge, kus hea küll, mõni imepisike pisar on aga tänu roosuhkrule on nemadki kuldse säraga🔆 Eriti hea soojana külma piima peale rüübates! Nii hea oli, et lahti lõgatuna pilti ei saanudki, oli kook, pole kooki,🤷🏼‍ sellepärast pisaraid ei usugi, kui pole näinud 😉




Koostisosad


Põhi:

100 g võid

80 g rafineerimata roosuhkrut

4 munakollast

100 g riisijahu

20 g rukkijahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

punased sõstrad ja tikrid pane enda soovi järgi, arvesta, et kook on suhteliselt magus. Mina lisasin umbes 2 peotäit punaseid sõstraid ja ühe peotäie tikreid. Järgmine kord kaalun ära!


Täidis:

300 g maitsestamata kohupiimakreemi

130 g maitsestamata Kreeka jogurtit

2 muna

60 g rafineerimata roosuhkrut

0,5 tl vaniljesuhrut

3 spl Gallianot


Beseekate:

4 munavalget

160 g rafineerimata roosuhkrut





Töökäik:


Vahusta toasoe või suhkruga, jätka vahustamist lisades samal ajal ükshaaval munakollased. Seejärel lisa eelnevalt kokku segatud jahud, vanillisuhkur ja küpsetuspulber. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi, aeg ajalt võid teha näpud märjaks, nii on lihtsam tainast ilusti servadesse suruda ilma, et tainas liialt sõrmede külge jääks. Koogivorm oli minul 20 cm ja tuleb pigem kõrgem kook, olen teinud samade kogustega ka 24 cm vormi ja siis tuleb lihtsalt madalam, muid muudatusi tegema ei pea. Seejärel laota põhjale marjad ning nende peale vala eelnevalt kokku segatud täidis, piisab kui vispeldad läbi mitte ei mikserda. Seejärel pane see eelnevalt juba sooja pandud ahju 175 kraadi juurde küpsema, sõltuvalt ahjust 35-45 min.

Võta kook ahjust, lisa sinna eelnevalt tugevalt vahustatud munavalge ja küpseta veel 10-15 min või kui kook on peale kuldse värvi saanud.



Võta kook välja ja lase tal rahulikult vormis jahtuda, maiusta nii, et kook oleks veel mõnusalt soe aga mitte liiga kuum ja rüüpa peale külma piima. Kõige tähtsam, on nautida seda kooki endale armsate inimestega ühise laua ääres, sest teate, nii mõnus on süüa head kooki ja vaadata üle laua olevaid naeratuse ja mmmm mõmina saatel söövaid rõõmsaid nägusid ja kui vahepeal hõikab keegi mõmina vahele:"Palun veel piima." siis on see tegelikult maailma vahvaim asi, nii väike ja lihtne on see rõõm aga annab palju!

#foodphotographer #foodstyling #baking #cake

73 views
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 by  Marjaana Vaher