• Marjaana Vaher

Pannkoogitort

Nonii, seekord saan kaks uhket päeva eraldi pidada, emadepäev ja sünnipäev. Mul on olnud ka neid toredaid võimalusi, kus kaks nii erilist päeva kattuvad. Aga sellel aastal mitte. Ja teate milleks see hea on, sest siis saab ju uhkelt kahel päeval järjest ennast koogist kasvõi lõhki süüa. See šokolaadi pannkoogitort on mul küll plaanis, sest see kaob laualt enne, kui jõuad niuhti öelda. Ja niimoodi niuhti ta meie kõigil kõhus oligi.

Koostisosad:


Tainas:

320 g nisujahu

0,25 tl soola

50 g Valio Alma või (sulatatud)

5 muna

570 g Valio Alma piima

50 g kakao (magustamata)

70 g rafineerimata roosuhkrut


Täidis:

600 g Valio Alma metsmaasika kohupiimakreemi

400 g Valio vahukoort

100 g rafineerimata roosuhkrut

200 g värskeid maasikad

Töökäik:

Pannkoogid on hitt! Olgu selleks siis suured või väikesed, maitsevad nad alati kõigile. See, super maitsev šokolaadipannkoogi tort ei paku elamust ainult maitsemeeltele. Ohh ei! Suured VAU-d saadavad Teid terve lahtilõikamise aja, sest põnevat silmailu pakub iga tükike. Peale lahti lõikamist, on vaikus, kuulda ainult maitsemeelte mõmin.

Trummipõrin! Alusta!

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, hakka seejärel lisama järkjärgult piima. Sega omavahel jahu, kakao ja sool. Hakka munavahu segule lisama järk järgult kuivainete segu, samal ajal segades. Kõige lõpus lisa sulatatud või ja sega veelkord läbi. Küpseta pannkoogid 4-5 tk suuremat ja ülejäänud väiksemaid. Suuremad on vajalikud, et kataksid koogi vormi ääred ja ulatuksid ilusti üle selle, et hiljem tort kokku panna.

Vahusta täidise jaoks vahukoor suhkruga ja lisa juurde kohupiim, vahusta veelkord. Tükelda maasikaid väiksemateks viiludeks.

Võta 18 cm koogivorm, kata selle ääred ja põhi pannkookidega, aseta põhja üks kiht täidist. Nüüd kata ülejäänud, väiksemad pannkoogid täidisega ja keera rulli, aseta rullitud pannkoogid vormi, nii, et jääks 1 kiht. Pane ühe kihi peale tükeldatud maasikad ja ülejäänud täidis. Võid teha ka kaks kihti, sealjuures jälgi, et tordi ääred kataksid hiljem tordi ilusti ka ära. Kui täidis otsas, keerad üle koogivormi ääre olnud pannkoogid täidise peale keskele kokku. Pane sobiv kaan või toidukile tordile külmkapis peale, et ääred kuivaks ei muutuks. Hoia enne söömist ca 6 tundi külmkapis, parem on eelneval õhtul valmis teha ja järgmisel päeval maiustada. Enne serveerimist pane tordile peale erinevaid marju.

Retsept on valminud koostöös Valioga

#pannkoogitort #tordiretsept #šokolaaditort

31 views0 comments

Recent Posts

See All