• Marjaana Vaher

Pasha kohupiimakorp ja kaneelirullid

Updated: Sep 7

Ma ei ole küll tegelikult suurem asi pärmitaigna fänn aga kui vahel kergitamiseks läheb siis kasutan Ragne Värk'i pärmitaigna retsepti. Sellega on minu tainas alati kerkinud, ei oma tähtsust kas kasutan presspärmi või kuivpärmi. Samas välisriigis viibides, kus on olnud suure niiöelda saiakeste ja erinevate pagaritoodete maa siis seal meeldivad mulle jällegi väga just need krõbeda koorikuga küpsetised või pontšiku laadsed lemon curd täidisega saiakesed. Võib ka täiesti olla, et ma olen lihtsalt nii suur kohupiima fänn ja meil Eestis on ju võrratu valik erinevaid piimatooteid,  et nende nautimise käigus jäävad muud lihtsalt kõrvale. 

Teeks kõike natuke?

Pealegi meenub mulle saiakestega alati suur ja lõpmatu hunnik ühesuguseid saiakesi ja neid siis muudkui sööd ja sööd ja lõpuks saabki isu nii täis, et kohe pikka aega ei taha näha ka.

Kohupiimakorp oli mul mõnda aega mõttes ja kindla peale minek on ju alati kaneelirull, tegingi siis mõlemat ja kogusest tuli mõistlik kogus neljale sööjale, isu sai täis parasjagu.

Tainas koosneb minul lisaks nisujahule ka odrajahust, selle võib täiesti julgelt asendada nisujahuga, minule endale meeldib kui on veidi "jõulisemat" tekstuuri aga korbi juures meesperele see jällegi väga meeltmööda ei olnud. Kaneelirullis oli samas täiesti omal kohal. Minule meeldis see odrajahu vimka väga aga eks elu koosnegi erinevatest maitsetest ja tundmistest. Korbi täidises uhkustab Tere Pasha kohupiim, oma mõnusalt tsitruselise särtsaka kevadise mekiga. Sobis korpi väga hästi, ei olnud üleliia magus. Lisaks tasuks varuda ka suurem kogus piima, sest soojade saiakeste kõrval kipub seda kuluma ikka liitrite viisi.

Koostiosad:

Pärmitainas

12 g kuivpärmi

2,5 dl piima

100 g rafineerimata roosuhkrut

5 g soola

100 g odrajahu

400 g nisujahu

90 g võid


Pasha kohupiimakorp-täidis

380 g Pasha kohupiima

2 muna

1 spl rafineerimata roosuhkrut

3 spl riisijahu (võid kasutada ka nisujahu või mannat)


Kaneelirullid-täidis

50 g toasooja võid

50 rafineerimata roosuhkrut

1,5 spl kaneeli

Saiakeste pintseldamiseks 1 muna.

Töökäik:

Kuumuta piim käesoojaks, lisa kuivpärm ja suhkur, sega kuni nad on omavahel täielikult lahustunud, lisa sool, sega. Vähehaaval hakka lisama jahu, samal ajali pidevalt segades, kõige lõpus lisa toasoe või ja sõtku korralikult läbi. Kata anum köögirätiga ja aseta sooja kohta umbes 1 tunniks kerkima.

Valmista Pasha täidis, nii jõuab see oma tekstuurilt veidi paksemaks imenduda selleks ajaks kui korpe täitma hakkad. Sega kõik koostisosad omavahel lihtsalt läbi ja tõsta kõrvale.

Jaga tainas laias laastus kaheks, kuigi minul kulus korpidele veidi rohkem tainast, et kõik täidis kasutatud saaks aga eks see sõltub korbi suurusest ja kui kõrgeks õnnestub teda teha, minul tuli 9 korpi.

Korpide jaoks veereta käte vahel väiksed pallid ca 65-70 g, rulli taignarulliga niiöelda veidi lapikuks aga jäta talle ikka hea kõrgus, aseta seejärel ahjuplaadile ja lase ca 10 min kerkida. Vajuta klaasi või tassi põhjaga selle sisse auk, korralik süvend, et täidist hoolega sisse mahuks. Määri ääred munaga. Pane eelsoojendatud ahju 190 kraadi ja küpseta 15 minutit või kuniks ääred on kuldpruunid.

Rulli lahti ülejäänud tainas, võimalikult õhukeseks ja kata see ühtlaselt omavahel kokku segatud toasoe või suhkru ja kaneeliga. Rulli see pikaks ribaks kokku ja lõika meelepärased viilud, küpseta muffinivormis või ahjuplaadil. Määri enne ahju panemist pealt munaga. Küpseta sama kraadi juures 15-20 minutit.


#cinnamonroll #marjaanavaher #toidufotograaf #foodphotographer #foodstylist #foodblogger #toidublogi #pärmitaigen #retsept #kohupiimakorp #pasha

  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 by  Marjaana Vaher