• Marjaana Vaher

Pontsakad mooniseemne pannkoogid

Nädalavahetus ja pannkoogid on sama mis jalutad kalli inimesega ja võtad tal käest kinni, nii lihtsalt on! Need tegevused käivad koos, samamoodi nagu ei möödu nädalavahetust pannkoogita, ei oleks ka mõeldav, et jalutad kallimaga ja ei hoia tal käest kinni. Siinkohal muidugi meeldetuletus, räägin ja kirjutan enda vaatevinklist.

Kui siiski, vahel tahaks ju enda armsaid üllatada, tekitada pannkoogi ampsude kõrvale uut ja põnevat arutelu.

Kindel teema selleks on ALATI toit! Selle kohta on absoluutselt igalühel oma arvamus ja oii, kuidas need mooniseemnete küllusest pakatavad pannkoogid, rohke maasika-mustika moosiga arutelu tekitasid!

Ma olin meeldivalt üllatunud. Samal ajal oli meil kõigil suu kõrvuni ja viimaste pannkookide peale käis juba tihedam rebimine.

Sama kehtis ka moosi peale, hea, et mul neid 2 purki oli, sest esimene kaabiti põhjatuks. See kombo on lihtsalt perfektne, jah nad võtavad maitsemeeltel jalutades üksteisel käest kinni, minu silmis täiendavad nad üksteist, tuues välja ainult parimatest parimad küljed.


Koostisosad:

300 g nisujahu

15 g küpsetuspulbrit

0,25 tl soola

350 g piima

2 muna

150 g maitsestamata kreeka jogurtit

25 g suhkrut

20 mooniseemneid

1 purk Küllus maasika-metsmustika moosi (megahea moosi link all tekstis)

Töökäik:

Sega suures kausis kokku nisujahu, küpsetuspulber, sool ja mooniseemned. Vispelda kausis kokku piim, munad, suhkur, lisa kreeka jogurt, sega veelkord. Vala segu kuivainetega kokku ja sega läbi. Kuigi komponentide nimekiri tundub pikk on pannkookide valmistamine imelihtne!

Retsept on valminud koostöös Rõngu Mahl AS-ga.


14 views0 comments

Recent Posts

See All