• Marjaana Vaher

Suvemarja jäätis, hapukoorega

Üks asi mida mul on alati külmkapis on hapukoor ja igaks juhuks veel varuga, sest kui see otsa saab siis ju polegi midagi süüa. Nii tähtis on see toiduaine minu jaoks, lihtne aga puhta maitsega, lisaks on tema kasutuspõld lai soolasest magusani. Aga, et hapukoorest nii imelist jäätis teha saab ja selleks ei olegi vaja soetada jälle ekstra lisamasinat, käsimikser on täiesti piisav töövahend. Aitäh Nami-Nami, see on tõesti suurepärane retsept!

Väikesed muudatused on ka töökäigus, seega kes tahab kasvõi enda jaoks katsetada, siis teab kust lehelt minu algset inspiratsiooniallikat/originaalretsepti otsida. Et aga jäätist peab limpsima kiirelt, eriti veel selliste soojade ilmadega, siis asun siingi ruttu retsepti juurde.


Koostisosad:

500 g suvemarju, mina kasutasin ära sügavkülma marjavaru 200 g vaarikaid, 100 g põldmarju, 200 valgeid sõstraid. Maitsebki nagu suvi, imeline!

150 g rafineerimata roosuhkrut

1 sl viina

250 g hapukoort 20%

200 g vahukoort

1 tl sidrunimahla.


Töökäik:

Pane blenderisse marjad, suhkur ja viin ja lase tal niikaua töötada kuniks koostisosadest on saanud ühtlane kreem. Nüüd lisa sinna juurde kõik ülejäänud koostisosad mis retseptis on ja blenderda ca 5-7 minutit. Vala ühtlaselt kaanega kaetavasse vormi ja pane sügavkülma. Ootama, kuniks tekstuur on paras limpsimiseks on umbes minimaalselt 6-8 tundi. Sõltub suuresti ka, kui kõrgesse anumasse jäätisekülmetama paned. Seal kus jäätis oli ühemalt ehk mitte väga kõrges anumas oli ta tegelikult juba peale 6 tundi väga hea tekstuuriga. Unistada suvest ei ole enam vaja, sest see marjajäätis viib mistahes ilmaga sind kõikide meeltega suvepäeva.

#jäätis #retsept #hapukoor #marjajäätis #icecream #summer #recepie #toidufoto #toidustilistika #toidublogi 

0 views
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 by  Marjaana Vaher