• Marjaana Vaher

Suvikõrvitsa pasta

Soe suvi, värsked köögiviljad. Hing ihkab vaheldust grillitud lihale, tahaks midagi kiiret, lihtsat ja maitsvat. Uurid pere käest, mis õhtuks süüa tahate? Vastus on tavaliselt klassikaline:" Tee midagi head." Tundsid ennast ära? Aga no mida, olen menüüd peas kedranud juba mitmendat ringi ja endale tundub juba, et kõike oleks nagu alles hiljuti valmistanud. Tahaks midagi muud!

See retsept on nüüd kõikidele suvikõrvitsa fännidele. See valmib tõesti nii kiirelt ja kõige aeganõudvam tegevus selle juures on hakkimine, mis ausalt, kokkuvõttes olematu on. Mina pean ennast tegelikult väga puhaste maitsete austajaks, vähesed komponendid, julged maitsed just oma lihtsuses. Ja kui see kõik valmib veel kiirelt siis räägib see argiõhtu kasuks 100%. Proovi, see on lihtsalt nii meeliülendavalt lihtne, usun, et üllatud!


Koostisosad:

1 suvikõrvits

1 spl oliiviõli

2 küüslaugu küünt

0,5 punast sibulat

8 kirsstomatit

1 kollane paprika

3 spl Valio sulatatud juustu krabimaitseliste nuudlitega

näpuotsatäis soola

maitse järgi musta pipart

Gran Regale juustu peale raputamiseks


Töökäik:

Viiluta pikkadeks ja õhukesteks viiludeks suvikõrvits, paprika ja sibul. Lõika kirsstomatid neljaks. Pane wok pann madalal kuumusel pliidile ja pruunista kergelt läbi sibul ja küüslauk (küüslaugu võid purustada küüslaugupressiga), lisa paprika ja suvikõrvits, tõsta kuumust. Pruunista kergelt, samaaegselt segades. Lisa 3 spl Valio sulatatud juustu krabimaitseliste nuudlitega, sega läbi. Keera kuumus kinni, lisa kirsstomatid ja sega veelkord kergelt läbi. Serveeri Valio Gran Regale juustuga, mina suure juustu armstajana lisan seda ikka südamest. Serveeri koheselt!

Meie tütrega oleme suured suvikõrvitsa austajad ja kui naabrinaine lahkelt suvikõrvitsat, värsket küüslauku ja sibulat pakub siis on minul juba retseptiplaan paigas! Kõigest loetud minutitega valmib hõrk suvikõrvitsa pasta.

Retsept on valminud koostöös Valio AS-iga


  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 by  Marjaana Vaher