• Marjaana Vaher

Tarkuse tort ja teistmoodi kooliaasta algus

Seekord alustab meie pere kooliaasta tordi küpsetamist ja seejärel söömist teisiti kui varasemalt. Kaks last on koolilaste nimekirjas, küll aga suurem neist Uruguays, vahetusõpilasena. Tervitused, kallistused ja kõik soojad südamesoovid Sulle sinna minu armsake, naeratan koos Sinuga, kui Sa seda postitust loed, lehvitan ja mis kõige tähtsam, rõõmustan koos Sinuga. Tunnen siirast rõõmu kõikide vahvate seikluste üle ja julguse eest enda unistusi ellu viia. Väiksema tordisööjaga alustame juba homme, teist aastat vahvat teekonda. Ja esimesel septembril tuleb lihtsalt meie peres torti süüa, eriti veel torti mille nimeks on Tarkuse tort! Sisaldab kõiki komponente laste lemmikute nimekirjast, uuri järgi, küpseta ja maiustage homme kõik koos!

Koostisosad:

Biskviit:

3 tk muna (parimad on kodutalu munad)

45 g nisujahu

38 g kartulitärklist

0,75 tl küpsetuspulbrit

65 g suhkrut

Täidis:

40 ml apelsinimahla viljalihaga

200 g Valio Alma vahukoort

300 g Valio Alma vanillikohupiimakreem

65 g suhkrut

200 g värskeid maasikaid

150 g Valio Alma vanilli pudingut


Ettevalmistus ca 60 min+tordi kapis seismiseaeg ca 8-12 tundi

Kogus 8-10 tk

Kaunistamiseks maasikaid või mustikaid


Töökäik:

Valmista biskviit. Valmista ette koogivormid (18 cm), kui sul on neid rohkem kui üks siis vooderda ka nende põhjad küpsetuspaberiga, kui ei siis lihtsalt küpseta kordamööda. Kihte tuleb kokku 3. Biskviidi jaoks sega omavahel jahu, kartulitärklis ja küpsetuspulber. Mikserda omavahel munad ja suhkur tugevaks heledaks vahuks. Sõelu juurde kuivained ja sega samal ajal õrnalt spaatliga tainas ühtlaseks. Jaota tainas kolmeks ja küpseta eelsoojendatud 210 kraadises ahjus ca 8 minutit. Pane põhjad restile jahtuma.

Täidise ettevalmistel viiluta kõigepealt maasikad väikesteks tükkides. Vahusta vahukoor suhkruga ja lisa sinna juurde kohupiimakreem, sega seejärel omavahel ühtlaseks. Kui proovid vahepeal magusust siis ära ennast limpsima unusta! Võta sealt ülemise kihi kogus ja pane eraldi anumasse, ülejäänud sega kokku maasika tükkidega. Võta lahtikäiva koogivormi ääred ja aseta need alusele, kus soovid torti serveerida. Aseta äärtega ümbritsetud aluse põhja esimene biskviit ja pintselda see pealt apelsinimahlaga, pane selle kihi peale ühtlaselt ca 75 g pudingut. ja pool maasikatega täidise segust. Seejärel aseta peale teine biskviit ja korda sama. Lisa viimane, kolmas biskviit, pintselda pealt apelsinimahlaga ja lisa peale kohupiima-vaarikasegu, see mille tõstsid eelnevalt eraldi anumasse (ilma maasikateta).

Nüüd aseta tort külmkappi ja jäta ootele. Hea on tort ette valmistada eelneval õhtul, sest ega Mõmmi õppis ka tähed selgeks kõige paremini, kui pani aabitsa ööseks padja alla. See tort on samuti kõige parem siis, kui oled seda öö läbi unes näinud(loe:külmkapis hoidnud), hommikuseks maiustamiseks enne koolitee alustamist on ta ennast just parasjagu tarkust täis kogunud!


Magusat koolitee algust!


Joogisoovitus on siinkohal vahetusaastal viibiva lapse ühe lemmiktee hulgast, empsi kickiga! Piparmünditee millele mina armastan võimalusel juurde lisada väikese tüümianioksa. No küll on hea, et tänasel päeval on kõik isegi mitte telefonikõne vaid videokõne kaugusel! Helistan Sulle varsti armas!

Retsept on valminud koostöös Valioga.

#toidufotograaf #toidustilist #retseptid #tort #biskviittort #vahukoorekohupiimatort #1september

103 views0 comments

Recent Posts

See All